>

על שקים וזיוף חתימה

פתאום קם אדם בבוקר ומרגיש כי "זה" נעלם. פנקס השקים נעלם. זה שהיה בתיק כל הזמן ופתאום לא. יש מי שיעדיף להתעלם ולשכוח, עד "שיזכירו לו", ויש מי שיקדים תרופה.
זה השני, יעשה טוב אם ידאג לפרסם מיד לפחות בעיתון רשמי אחד הנפוץ בישראל, כי אבד פנקס שקים של בנק ששמו יצוין, יציין את מספרי השקים שהיו בפנקס, ויציין אף את שמו. בהודעה שיפרסם ייטיב לעשות אם ידגיש כי כל מי שיקבל שק שפרטיו צוינו לעיל, ישים כספו על קרן הצבי.
בנוסף, יודיע מיד לבנק אודות אובדן השקים, ויורה על ביטולם. בכך, יגביר סיכוייו להדוף כל מי שיאחז בידיו באחד מהשקים שאיבד ושפרטיהם צוינו בהודעה, ויתבע ממנו את פירעונו.

זה הראשון, שהעדיף להתעלם ולשכוח, עלול יום בהיר אחד "להיזכר" ולהיתבע לשלם כספים בגין שק שאיבד. חבל.
שק שאבד, וחתימת בעל השק זויפה בידי אחר, יכול ויחייב את בעל חשבון השק, על אף שיטען שחתימתו זויפה, אלא אם כן, יעלה בידו של מי שחתימתו זויפה, להוכיח כי חתימתו זויפה.

מפתיע? אולי, אבל כך הם פני הדברים. מי שטוען כי חתימתו על גבי השק זויפה, ולכן הינו מבקש לפטור עצמו מתשלום על פיו, עליו הנטל להוכיח כי חתימתו זויפה, ולא, יאלץ ככל הנראה לשלם את סכום השק "שלו", על אף שמעולם לא התכוון לשלם באמצעותו, ולא מילא כלל את פרטיו.
לכן, החזיקו את השקים קרוב לחזה, כשהם צמודים אף יותר מקלפים שאינכם רוצים לגלות. אם בכל זאת קרה, ושק או פנקס בגדו ונעלמו, הודיעו לציבור כפי שהומלץ לעיל.

הערה: אין בבלוג זה כדי להוות יעוץ משפטי, או תחליף לו. בכל מקרה יש להיוועץ לגופם של דברים.

Comments are closed.

עיצוב ובניית אתר: דנה בודנסקי
כל הזכויות שמורות © משרד ימר עו"ד ונוטריון